Mitt kjærlighetsforhold til mat.

Bærum Verk

 

Jeg kommer fra en matglad familie. Ikke nødvendigvis eksotisk og kulinarisk, selv om min far var ganske så avansert i sitt forhold innmat, og min mor i svært voksen alder satte seg på skolebenken og utdannet seg til kokk.  Til historien hører at mine foreldre valgte å ikke bli gamle sammen, men at deres felles kjærlighet til de gode matopplevelsene har skapt grobunn til den personene jeg er i dag. Den respekten jeg har for gode råvarer, nysgjerrigheten for nye smaker, matgleden og ikke minst stemningen rundt måltidet.

KjøttkakerRundt min fars bord ar der alltid livlige diskusjoner, hos min mor de dype og intime samtalene – men måltidene ble ofte lange. Vi koste oss, satt lenge til bords, nøt og småspiste av bordets gleder lenge etter at vi allerede var forsynte. Der var alltid rikelig med mat, ofte på pyntede velduftende fat. Selv min mors lapskaus var ingen tilfeldighet, og jeg tør love at du har aldri smakt maken til hennes kjøttkaker.

Nå skulle ikke denne bloggen handle om verken min mor eller min matglade oppvekst, men om det hyggelige faktum at det til helgen er SMAKFULL BYLØRDAG I LILLESTRØM.

Bilde3

Allerede TORSDAG INNTAR ET GIGANTISK EUROPEISK MATMARKED TORVET, og lar oss meske oss i franske oster, italienske skinker, greske oliven, engelske karameller, belgiske vafler, nederlandske pannekaker, spansk paella: Kort sagt det vil bugne av snadder fra alle europeiske hjørner.

Bilde4

På lørdag kommer den kortreiste maten. GJEDDEKAKER FRA FETSUND, HONNING FRA GJERDRUM, GEITEKJØTT FRA NITTEDAL, lokale spesialtiter, urter og grønnsaker. SMAKER AV ROMERIKE I SAMSPILL MED PERSISKE SÆREGENHETER. Begrepet kokkekunst kan bli satt på prøve, eller få en ny klang.

Flere av byens butikker byr også på smakfulle opplevelser, mens byens cafeer og restauranter frister med spennende menyer 🙂

3337149660_4486288a

Det blir GATEMUSIKANTER, side om side med LØFTERIKE POLITIKERE, SPEIDERE MED PINNEBRØD og drikke fra COCA COLA.

Det blir sol, det blir lukter, spennende smaker – HERLIG BYSTEMNING.

Smakelig BYLØRDAG!

Med gastronomisk hilsen

Helene fra Sophie

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.