Jeg er ei bra dame!

 

Hva er ditt livs høydepunkt? Ditt aller beste øyeblikk?

Jeg tror du som meg vil erfare at der er mange, og at det kan være vanskelig å rangere et av dem som det aller største eller det aller beste. Personlig er jeg ganske så sikker på at jeg fortsatt har mitt beste  øyeblikk i vente.  Dette til tross for at jeg har evnen til «å la de små øyeblikkene holde pusten» sånn at jeg kan definere dem med glede, noen ganger med jublende fryd. Jeg samler på dem, til trøst, oppmuntring og motivasjon når dagene krever meg. Jeg er nok en følelsesklump. Smil, latter og jubel sitter like løst som grunnløs sorg og salte tårer. Det finnes dager i alle regnbuens farger og nyanser, og da er det godt å ha et lager av «små og store odysseer av jubel gjemt i en skuff».

Bilde1

Jeg er sannsynligvis over halvveis i livet.  Antall dager i vente er antakelig færre, enn dager med levd liv. Det betyr forhåpentligvis ikke færre glimt av jubel og hverdagslykke. Kanskje tvert imot. Uansett, ingen eier morgendagen, og livet er alt for kort til å ikke dyrke gleden og å rette fokus mot alt jeg er glad for og tilfreds med 😀prrr

Jeg er ei bra dame!  Jeg er ganske klok, flink til å arbeide, flink til å lytte til hva andre har å si, flink til å gi andre plass. Jeg er langt over det akseptable lojal, men det er OK, for det gjør at jeg føler det godt. Jeg har ingen modellkropp, men jeg finner likevel flotte klær som gjør noe for meg – både psykisk og fysisk. Helt seriøst, jeg var engang slank og noen vil si ganske flott i kroppen, men det gjorde meg på ingen måte lykkeligere enn jeg er nå. Tvert imot. Jeg har brukt alt for store deler av mitt liv på å bekymre meg for kroppen jeg aldri har hatt, og heller aldri vil kunne få.

b33eca690ed72e7437a415108221a00f

For kropper kommer som kjent i alle fasonger. Ingen er normal, men alle er på sin måte fullkommen. Hvem vi er bestemmes definitivt ikke ut i fra den buksestørrelsen vi bruker. Likevel bruker vi store deler av livet på å forsøke å leve opp til idealer som ikke finnes.  Vi setter latterlige ord og utrolig nedverdigende navn på noen av våre kroppsdeler, og skylder på så vel ukepressen som sosiale medier for våre komplekser.  Sannheten er jenter, at ukepressen trykker det vi kjøper, og på  sosiale medier er vi selv redaktør. Vi har makt til å bestemme selv hva vil lese, skrive og ikke minst tenke om oss selv. Det er ikke alltid like lett, men ingen kan noensinne få oss til å føle oss mindreverdige uten vårt eget samtykke.

 

400526_468074389882972_192730927_n

 

Kroppsfølelsen er fundamental i våre opplevelser i og av livet. Tankene vi gjør oss om oss selv, vårt eget liv og vår egen kropp er dessverre også mange ganger avgjørende i forhold til hvordan vi møter og tenker om andre.12243545_1084888181561937_1825635265359935042_n

Forsking viser et mer en 40% av oss er misfornøyd med kroppen vår, og at dette forringer vår livskvalitet. Det blir for dumt. Vi har hatt mer enn 100 år med kvinnefrigjøring, men henger fortsatt fast i at vi ikke akseptere oss selv for den vi er.

Helt alvorlig jenter, livet er alt for alt for kort, og vi har alt for mange store øyeblikk i vente 🙂

Vi er bra damer!

God kvinnedag!

Helene hos Sophie

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.