“I HAVE A DREAM”

martin l king

 

På dagen 50 år etter Martin Luther Kings store tale henledes mine tanker til noen av mine egne visjoner og drømmer – selvsagt i ydmykhet og uten sammenligning med frihetsforkjemperen store drøm.

 

936454_404127559705941_797886009_n

Faktisk er jeg litt av en drømmer, og jeg koser meg med å være akkurat det.  Klokere og mer realistiske mennesker enn meg, vil kanskje påstå at noe av det jeg liker å tenke på som visjoner er mer å sammenligne med luftslott. Selv er jeg sterk i troen på at avstanden mellom drøm og virkelighet inneholder 5 bokstaver og uttales «VILJE».

Jeg har flyttet en del gjennom mitt liv, og har alltid hatt behov for å identifisere meg med stedene jeg har bodd. Bli venn med, puste med, leve med, like og være stolt av, men også ha ambisjoner (les drømmer) på vegne av.

Canon 30-06-2012 (423)

 

Jeg vil bo i en by, men det skal være blomster i gatene, og fortausrestauranter hvor jeg kan nyte min cappuccino og studere byens liv og mennesker. Der må være kunst, kvinner og menn støpt i bronse på sokkel, men også gallerier og engasjerende samtidskunst. Selvfølgelig er der handel – små spennende nisjebutikker man ikke finner andre steder, side om side med de store, voluminøse kjeder med prangende tilbudsplakater, kebabsjapper, konditorier og innvandrerbutikker. Og det skal lukte, pizza, pølser og diesel, blomster og tante Ågot som har vært alt for sjenerøs med sin 4711. Lukter er viktig for meg, likeså lyder. En blid eller kanskje lett melankolsk trubadur skaper herlig bystemning. Et korps, eller hvorfor ikke et svingende storband som byr opp til impulsiv dans i byens gater. Latter, gråt, påtvingende lyder fra folks mobiltelefoner, kamprop fra lokale fotballsupportere eller elleville hyl fra lekende barn. Alt dette gjør en by.  Alt kan ikke være til glede for alle, men irritasjon er noen ganger tett knyttet til engasjement, og engasjement viser at vi bryr oss.  Kanskje burde det  også være et «speakers corner», hvor man på fredelig og vennskapelig vis kan vise sin solidaritet eller uenighet.  Herlig. Engasjement er bra!  Engasjement kan staves med 5 bokstaver og uttales «VILJE». Vilje til å vokse og utvikle seg sammen med byen man bor i.

Mitt Lillestrøm (13)

For meg er LILLESTRØM denne byen og nå til helgen er det FLYSTEVNE i den byen som huset den første flyplassen i Norge. Der ROALD AMUNDSEN TOK FLYSERTIFIKAT for 99 år siden.

flydagen

Det blir mye lyd, det blir kanskje litt lukt. Det blir imponerende presisjon, luftig akrobatikk, svevende glede – og for noen, realiserte drømmer

«LILLESTRØM, THE BEST LOCATION IN NORWAY»  Anita Orlund

Enten dere svever eller går – KOS DERE I LILLESTRØM 🙂

Luftig hilsen fra Helene hos Sophie

 

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.