Hjerter med klær på :-)

Uten navnI dag hadde mamman min blitt 95 år.

Dessverre døde hun så alt for tidlig, og ble for meg et vitnesbyrd på Nordahl Griegs ord «det er de beste som dør». Nå 30 år etter, er hun fortsatt et av de flotteste menneskene jeg har kjent.  Hennes selvstendighet, hennes mot til å stå for egne verdier og valg, hennes respekt og aksept for andres forskjellighet, vil for meg alltid være bestemmende for hvem jeg ønsker å være.  Tatt i betraktning hvilken rikdom hun har tilbrakt mitt liv, er jeg heldig som har fått lov til å bli kjent med et så stort menneske – tross at vi måtte ta farvel så tidlig i både mitt og hennes liv.

På min vei gjennom livet har jeg møtt mange flotte68050_498856450138099_1132160885_n mennesker. Noen har gjort sterke inntrykk. Noen har tatt del og blitt med meg videre i livet, og vil uavhengig av avstander og tid alltid ha en helt spesiell plass i mitt hjerte. Andre har kanskje bare vært tilfeldige møter, men har likevel satt spor og fått betydning for de veivalg jeg har gjort, og de verdier jeg innehar. Små øyeblikks kontakt med et annet menneskes personlighet, et smil i en travel gate på en dag jeg trengte det, blikk som møtes, en vennlig gest, en dør som blir holdt oppe – møter som aldri ledet til bekjentskap, men som på en eller annen måte kryper inn i sjelen på en, og blir husket.  Kanskje kan man kalle meg en samler. Jeg samler i hvert fall på gode møter mennesker mellom. Både de jeg selv tar del i, og de jeg observerer.

a little tendernes

Noen av disse møtene har jeg lyst å formidle til dere. Enkelte til refleksjon, andre til inspirasjon, og kanskje også noe til forargelse og provokasjon – hva vet jeg.

Sophie er som kjent en litt annerledes butikk, og bloggen vår blir derfor heller ikke noen vanlig “klesbutikkblogg”. Siden det nå er klær vi selger har vi likevel valgt å fortelle om disse møtene under overskriften «hjerter med klær på», og inviterer samtidig deg til å fortelle om møter som har betydd noe for deg, eller mennesker du vil hedre.

Først ut er altså mamman min, som hadde vært 95 år i dag, og som er et av de flotteste menneskene jeg har møtt.

to be continued

Hjertelig hilsen

Helene hos Sophie

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.