GODT NYTT ÅR!

Det er noe med nyttår! Noe litt sårt, vemodig og ydmykt, men samtidig rent og ubesudlet, visjonært og ambisiøst. Litt til ettertanke, litt til trøst, står det det nye året foran oss som en ny liten forsiktig forelskelse!

"Som en Drøm" av Eva Harr
“Som en Drøm” av Eva Harr

 

Vi gis på en måte muligheten til å starte alt på nytt. «Med blanke ark og (nye) fargestifter», gir livet oss en ny sjanse til å finne vår egen livslykke – som om den den ligger der et sted utenfor oss selv.

so many of my smilesPersonlig tror jeg på «lykken» som små funklende øyeblikk, på en hvilken som helst ukedag, sekund for sekund, minutt for minutt. Et smil fra en fremmed, et vennlig ord fra en venn, et glass hjemmesyltede gresskar fra min manns datter, en boks hjemmebakte knekke-brød fra min niese, et nydelig malt julekort fra min venninne Kari, en glad og logrende hund som møter meg i døren, en kopp te eller det glasset med vin min mann serverer meg her jeg sitter og blogger med Joni Mitchell på øret og tente lys mot et vintermørkt vindu. Små opplevelser av å bli sett og satt pris på. Min livslykke ligger i å ta vare på disse øyeblikkene, tre dem som perler på mitt livs smykke, for å «pynte meg med» de dagene som kanskje ikke er like gode. For de kommer, og det må også være lov å være lei seg – lov til å gråte, lov til å føle seg avmektig over alle andres øyensynlig endeløse lykke.

Enhver må få lov til å definere sin egen lykkeformel, og noen er kanskje i den situasjonen at de ikke føler for å søke etter hverdagslykken og heller ikke for å ta i bruk ordet. Det skal man vise dyp aktelse og respekt for.

IMG_0210

2014 byr oss garantert både muligheter og utfordringer vi ikke er i stand til å forestille oss på nåværende tidspunkt. Der blir latter, smil og glede, men også sorg og tårer. Det blir fargerikdom og mørke, sol og regn, sludd og blåst, lyse dager, grå dager, late dager, travle dager – kort sagt vi vil kjenne at vi lever.  Det er lov å glede seg, det er lov grue seg, men burde vi ikke alle engasjere oss i å finne vår egen livsvei – uavhengig av hva enhver annen måtte mene om våre valg.

417693_309763615751520_1723927643_n

La oss by på litt raushet overfor hverandres forskjellighet. Det er i hvert fall mitt nyttårsforsett 🙂

GODT NYTT ÅR – GLEDER MEG TIL Å SE DERE ALLE I DET NYE ÅRET.

Småforelsket hilsen fra

Helene hos Sophie

 

 

One Comment

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.