Effekten av fremsnakking

Jeg vet ikke hvor mange av dere som leser bloggen min som også følger meg på facebook. Det kunne jeg sikkert funnet ut, men selv om jeg er digitaliseringsoptimist er jeg ikke noe digitaliseringsgeni, og egentlig er det vel uvesentlig informasjon.
Jeg er glad for alle som følger meg, enten det er her eller på facebook. Det må da bety at noen synes at det jeg sier, gjør og skriver er interessant 😉

Bilde fra Pixabay

Uansett, for en tid tilbake la jeg ut en historie på facebook om en av mine kunder som i dag bor på Frogner i Oslo, men som ønsker å flytte til Lillestrøm. Problemet var at mannen heller ville flytte til Asker. Derfor ba hun meg lage en liste argumenter hun kunne bruke overfor sin mann for å få han med seg til Lillestrøm.
Med god hjelp fra minne facebookvenner laget jeg en liste, og denne uken var hun innom meg for å fortelle at mannen var begynt å følge med på boligprosjekter i Lillestrøm😀Begge jobber på Blindern, og mannen hadde funnet ut at det var lettere å komme seg til Blindern fra Lillestrøm enn fra Asker – uten bil! HEIA! HEIA! HEIA!

Bilde fra Pixabay

På lørdag hadde jeg besøk av en kunde som skal begynne å jobbe i Lillestrøm. Jobben hennes flytter til Lillestrøm, og dette var faktisk så problematisk for henne at hun vurderte å skifte jobb. En av hennes venninner, hadde derfor gitt henne en tur til Lillestrøm i bursdagsgave. De kom innom Sophie for å få anbefalt et bra sted å spise. Siden de hadde tatt toget til Lillestrøm, hvilket tok bare 10 minutter!!!!! 😁 skulle de ha en skikkelig «kosedag» med shopping, mat og vin. En av dem var kjent her fra før, selv om hun bor i Oslo. Hun som nå skulle begynne å jobbe her, var mildt sagt imponert. «Da kan du jo også flytte hit» sa jeg litt på fleip, men selvfølgelig med alvor bak. De reisene vi tar frem og tilbake til jobben hver dag, er tross alt viktigere, enn de vi tar for å gå i teater og andre fornøyelser. Med Oslo bare 10 minutter unna, er jo også Lillestrøm mer sentralt for henne enn Frysja der hun bor i dag. Jeg fortalte henne om Lillestrøm, og tror ganske bestemt hun i dag sitter å leser om Lillestrøms sine mange boligprosjekter.

eget bilde

Det morsomste denne lørdagen var likevel at jeg fikk besøk av tre jenter fra Bodø. Faktisk var der totalt fem fra min hjemby innom, men disse tre jentene, som jeg ikke kjente fra før, kom fordi de hadde hørt om «denne dama i Lillestrøm» som pratet så varmt og stolt om Bodø 🥰Fantastisk!
Det hører til historien at disse damene også ble imponert over hva Lillestrøm hadde å tilby. «Det er selvsagt ikke like koselig her som hjemme i Bodø», men joda en god nummer to, og når de først var her vil de også gjøre byen. Nordlendinger fornekter seg ikke, her ble det shopping, og de skulle da sannelig også drikke vin og kose seg. Det var tross alt helg😉

“Jentegreier av Marit Bergem – www.gallerim.no

En av mine faste kunder fra Vikersund var også innom. Mannen skulle i møte her, lørdag er lørdag og “lørdagsfølelsen får man som kjent i Lillestrøm” Det ble shopping på henne også, og også hun ønsket anbefaling på et bra spisested.

Når jeg velger å fortelle disse historiene er det på ingen måte for å fremheve meg selv. Jeg tror vi er mange som både fremsnakker byen vår, og hjelper kunder å finne både de rette butikkene og de rette spisestedene. Jeg vet det teller! Vi er gjensidig avhengig av hverandre i en by, innbyggere som næringsliv. Det gagner oss alle at nabobedriften gjør det bra, og hva sier det vel egentlig om oss selv, hvis vi bor og virker i en by vi omtaler negativt.

God søndag!

Helene hos Sophie

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.