Det landet et småfly på den røde plass!

En av mine beste venninner gjennom ungdomsårene kalte meg ofte for naiv, og kan være er jeg fortsatt litt godtroende. Jeg undrer meg i hvert fall over menneskers skepsis til så vel hverandre som til forandringer.  Psykologer hevder at dette er et overlevelsesinstinkt, og dette handler mer om tryggheten i det kjente, enn negativitet og skepsis.

Sosiale medier har gitt en hver av oss et eget talerør for å uttrykke vår uvisshet og forbeholdenhet. Mange, vanligvis anstendige, dannete og svært oppgående, vennlige mennesker bruker det også, dog med et et noe spesielt språkbruk. 

Jeg er på ingen måte fintfølende. Med mitt opphav nord i landet, er jeg rutinert  med både saftige gloser og fargerikt språk. Likevel føler jeg noen ganger på bluferdighet og kanskje også litt menneskefrykt når leser enkeltes ytringer i kommentarfeltene. 

Uansett, det får bli tema for en annen blogg. 

Her jeg sitter nå, med utsikt til en vakker  soloppgang, har jeg mer lyst til å reflektere over muligheter i litt ambisiøse ønsker. 

Jeg kommer fra en by, Bodø, som mistet rundt 1000 arbeidsplasser når  Stortinget med noen pennestrøk, nærmest over natten valgte å nedlegge Bodø hovedflystasjon (den militære delen) i 2012.  Bodø Flystasjon var Norges største flystasjon og har stor plass i Bodøs, ja faktisk i verdens historie, og var for mange byens identitet. 

I dag, snaue 8 år etter dette for Bodø skjebnesvangre vedtaket, har Bodø bygd en enda stoltere by, og hit valfarter faktisk byutviklere fra hele Europa for å se muligheter og hente inspirasjon. Fantastisk! 

Nordlendinger lar seg da ikke pille på nesen av noen politikere i sør. Så når Kulturdepartementet takket nei til å støtte Bodøs søknad om å bli Europas kulturhovedstad i 2023, søkte Bodø likevel, og vant, og ble tildelt det tillitsfulle verv, uten støtte og hjelp fra noe annet enn ildsjelers vilje. HEIA! HEIA! HEIA! 

Jeg er kjempestolt av min hjemby, og vet flere utflyttede Bodøværinger som nå trosser alle minner om dårlig somre og flytter hjem. Byen vokser – mot alle odds. 

Lillestrøm er også en by i vekst.  

Med Norges Varemesse, Forskningsparken på Kjeller, med Norges tredje travleste trafikknutepunkt og beliggenhet 10 minutter fra både Oslo og Gardermoen, skulle det blott mangle. 

12 millioner mennesker reiser forbi Lillestrøm på skinner hvert år. Mer enn 9 millioner er i transitt på Gardermoen – det vil si sitter å venter på neste fly – 10 minutter fra Lillestrøm. 

Tett på en halv million mennesker  besøker Norges Varemesse hvert år. 

Vi er en by rik på kunst & kultur, vi driver kreftforsking i verdensklasse og vi har snart skapt koboltfrie batterier – her i Lillestrøm. Vi har Norges beste jentefotballag, og fortsatt det herrefotballaget som har spilt lengst i elitedivisjon. De kommer dit igjen, jeg lover, men det er litt opp til deg og meg. De trenger heiagjengen sin. Det gjør vi alle!

Derfor heier jeg på Ordfører Jørgen Vik når han flørter med tanken om Lillestrøm som vertsby for klimatoppmøte.  Jeg elsker pågangsmotet Lillestrøm Kommune viser når de bruker utestemme og melder seg på i konkurransen om NRK sitt nye hovedkontor, Politihøyskolen og andre små og store bedrifter og næringsutviklere. 

Mathias Rust og hans Cessna på Den røde plass

Jeg vet det er mulig. 

Obama kom til Hellerudsletta, Bodø blir Europas Kulturhovedstad i 2023, og det landet som kjent et småfly på Den røde plass. 

Det er gøy å heie!
Bli med i heiagjengen du også! 

Helene hos Sophie. 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.