Den jeg egentlig vil være…..

“Jeg vil være et sunt ideal, og har hele tiden sagt at jeg ikke vil strebe etter å være tynn” sier unge, vakre Tonje Angelsen i et intervju med VG HELG.
tonje

Kanskje lett å si for en veltrent, slank og tilnærmet perfekt skapt jente med en lovende idrettskarriere foran seg.

Likevel er hun sitt ansvar bevisst som forbilde for en rekke usikre og lett påvirkelige unge medsøstre.

 

Undersøkelser viser at unge jenters referanser på idealkroppen er såvel søsken, venner og foreldre, som kjendiser, sosiale medier og den kolørte presse.

Bilde1
Be what you want to be

Vi lever i en tid hvor jakten på “det perfekte” og der i gjennom “den evige lykke” synes å ta mer og mer plass i våre liv. Vi som er voksne, og som med smertelig erfaring har lært at ingen av delene eksisterer, burde kanskje også innse vårt ansvar som referansepunkter, og noen ganger forbilder.

For hva er egentlig skjønnhet, og hvem bestemmer hva som er pent, og er ikke egentlig følelsen av lykke individuell?

En av mine venninner har fettsugd seg fra størrelse 36 til 34! Noen og en hver vil kanskje smile litt overbærende over dette, men vi burde, og må respektere at dette var hennes valg. Det var hennes valg, betalt av selvtjente penger, og gir henne den livskvaliteten hun selv føler hun fortjener og bør ha.

sommer miljø)
Jeg skal ærlig innrømme at jeg gjerne skulle sett ut som Bo Derek i bikini, eller som Julia Roberts i en utvasket jeans, gjerne med intellektet til Mor Teresa, og overarmene til Michelle Obama, men jeg er svært usikker på om det faktisk ville gjort meg mer tilfreds med meg selv.

sommertær
Jeg vet hvem jeg er, er trygg i mine valg, glad for de erfaringer livet på godt og vondt har gitt meg, og lykkelig over å ikke måtte leve opp til et perfekt image. Det betyr ikke at jeg ikke strekker meg etter nye muligheter, drømmer og mål, men kanskje er jeg den jeg egentlig vil være – akkurat nå!

12DQOGCA4F2DPFCASG74ZVCATPTAD7CARLXEYXCA2E865KCAH05AL1CANC034GCAB9CYBPCAZ55TCBCAE8KMZKCAYA0LVWCAQ8F2OKCAZ0QWB6CA9YSAS4CAWK15EECA8UQYXUCAM2I2ZBCAA1CHH3
Livet handler noen ganger om å være fornøyd med den dagen man har, og ingen eier som kjent morgendagen. I dag byr livet meg sol, sommer, norske jordbær og iskrem. For en lykke!

Sommerlykkelig hilsen fra Helene

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.