BYFESTEN – mitt musikalske sommersvermeri!

481215_528657503851194_1114213348_n

Et rikt kulturliv er etter min mening en av forutsetningene   for et levende bymiljø, der folk vil myldre og bo, trives og    ha det godt.  Lillestrøm er en kulturelt levende by. Det er jeg glad for, og siden jeg aldri har blitt trodd på min beskjedenhet, tør jeg også innrømme at jeg til tider kan fremstå en smule blærete når jeg uhemmet skryter av Lillestrøm som KULTURBY!

Nå vil kanskje noen av dere rynke litt på nesen, og/eller   dra litt på smilebåndet når jeg trekker frem BYFESTEN som en del av dette kulturbegrepet, men BYFESTEN er kan hende NORGES STØRSTE FOLKEKEFEST – og folk er kultur, og der folk og kultur møtes skjer noe nesten magisk.

 

13_1_DKV_3378_4371327a

 

Jeg elsker musikk! Allslags musikk! Fra Opera til Rock’ n Roll, fra DDE til Franz Schubert. Jeg henter energi fra musikken, glede og trøst når jeg er lei meg, drømmer og melankoli, inspirasjon og refleksjon, rekreasjon og ro når det trenges.

BYFESTEN blir for meg som gebursdag, og julaften på samme gang.  Der er musikk og underholdning fra hele 9 forskjellige scener, mer enn 100 forskjellige opptredener og flere kunstutstillinger! INGEN KAN BYFEST BEDRE ENN LILLESTRØM, OG I ÅR TROR JEG ARRANGEMENTSKOMITEEN OM MULIG HAR OVERGÅTT BÅDE SEG SELV OG TIDLIGERE ARRANGEMENT.

 

byfesten_4793014a

 

Hit kommer Bjørn Eidsvåg og DDE, Østnes Oldtimers og Klovnen Knerten, Hanne Boel og Kurt Nilsen, Amund Maarud og Kari Svendsen, Louis Jacoby og The Fluxx, Blodsbrødre og Trond Granlund…..

Årets program har noe for alle, og til og med værgudene er hensyntatt.  Nytt av året er nemlig «tak» over 2/3 deler av Torvet.  Tar alle i tillegg med seg paraply er vi vel garantert godt vær;).  Se det fullstendige programmet på www.byfesten.no

Restauranten

 

Ny er også BYFESTRESTAURANTEN I 2 ETASJER.  Med hvite duker, skalldyrbuffet og panoramautsikt til Torvets Hovedscene, kan man bare nyte FOLKEFESTEN fra orkesterplass.

 

Alle lengter vi etter noe, akkurat nå er all min spenning knyttet opp mot BYFESTEN, fordi jeg er et nysgjerrig, lekende menneske som er glad i allslags musikk, smilende mennesker og en kulturelt levende by.

Fra klovnens bønn;

“Mens jeg vakler meg gjennom livet, hjelp meg å skape mer latter enn tårer.    Hjelp meg å spre mer glede enn tungsinn, å uttrykke mer håp en fortvilelse. La meg aldri bli så likegyldig at jeg ikke ser undringen i barnets blikk – eller glimtet i øyet hos den gamle”

GOD BYFEST – HUSK PARAPLY!

For ordens skyld, BYFESTEN er onsdag 12. juni – lørdag 15. juni

Helene hos Sophie


 [a1]

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.